dimarts, de febrer 02, 2010

Sastrey Suomessa

(Sastrey Suomessa ve a ser l'adaptació del títol del blog Sastrey i Sverige que vol dir Sastrey a finlàndia/suècia en els respectius idiomes)

Bé, ja era hora que actualitzés el meu blog, no? Però a veure, és que des de Sant Cugat què volíeu que posés en un blog sobre Suècia (ara, sobre el Nord en general). Així pels que no sabeu de què va, avui he començat una estada de dues setmanes a finlàndia (Helsinki) i a suècia (Gävle) i en el blog aniré escribint una mica el què faig i penjant el nombre màxim de fotos que pugui per tal de donar a conèixer la bellesa del Nord!

Després d'aquest inici, prosseguim al primer dia.

Encara no em crec que avui al matí estigués dormint a casa a Mira-sol i hagués agafat els ferrocarrils... és una de les coses impressionants de viatjar amb avió, com puc estar a 2616 km d'on estava avui al matí?? Per cert, acabo de comprovar que és el lloc més llunyà de casa al qual he estat. Doncs això, avui al matí m'he llevat i he agafat els ferrocarrils a mira-sol:



He anat fins a provença, agafat la línia blava fins a Sants i d'allà la renfe fins a l'Aeroport, fins ara tot bé:

Un avió random que hi havia per allà

L'avió que he agafat jo

A continuació, a l'hora de facturar s'ha presentat la primera adversitat; no havia pagat la maleta i com que el vol feia escala (a Riga) havia de pagar els dos trajectes, m'ha costat 20€. Sort que a la tornada volo amb SAS que això no t'ho fan. Però això no és res, avui ha estat un dia d'aventures. A l'entrar a la part que has de passar el control de seguretat tot ha anat bé i mentre estava recollint les coses, posant el portàtil a la motxilla se m'ha acostat un guardia civil o policia nacional, la veritat és que no sé qui són uns i els altres, anava de verd i em pregunta "Perdone caballero, a dónde va usted?", responc, em pregunta quan surt el vol, faltaven 2 hores més o menys "bueno tenemos tiempo entonces, acompáñeme" m'ha portat a un petit "depatxet" que tenien allà montat, una cosa així cutre i molt petita on s'ha tancat amb mi i juntament un altre policia d'aquests i amb l'amabilitat que els caracteritza (que sort que et parlen de "usted" i de "caballero" perquè ho canvies per "tu" i "gilipollas" i el que et diuen ho podries perfectament posar en boca dels pallassos que hi ha a l'estació de Sant Cugat) "Lleva usted alguna sustancia estupefaciente que lo pueda poner en compromiso?", "no" responc, "Dígame la verdad caballero que si le encuentro algo me voy a cabrear" (sí, ha dit cabrear) "no, no". Bueno i m'han fet treure tot el que tenia a les butxaques, s'ha posat uns guants "procedamos a la mochila" i bé després d'ensenyar-li la motxilla m'han dit que ja me'n podia anar, ara sí, que ho recollís tot ràpidament.

Deprés he estat una bona estona pululant per la nova T1 pensant en el que m'havia deixat i qupè no, comprovant constantment que ho tingués tot... bé i quan era l'hora d'embarcar, les 13:15 diuen que l'avió té mitja hora de retràs... perfecte! Començo a comprovar tots els detalls de l'escala; Surto a les 13:45+00:30 = 14:15 ok, el vol dura 3:40, posem que van mol lents, contem 4:30, llavors arrivaré a les 18:45 el vol de Riga surt a les 19:25, perfecte encara em queda temps. El que no havia contat, i per això no em quadraven els números, és que a Riga és una hora més tard, així que les 19:25 de Riga eren les 18:25 del meu iPod, i bé, el vol cap allà ha sigut uninfern a partir que me n'he adonat. Finalment, arribem a les 19:12 a Riga i directe surto de l'avió, vaig cap a l'altre, només he tingut temps de fer aquesta foto de Letònia:

Aquesta és l'única foto de Letònia que tinc

M'he fixat però que els cartells estaven en Letó i en Rus, en realitat al pujar a l'avió m'ha sobtat que venguéssin diaris en rus. Finalment he agafat l'avió a Riga tranquil de saber que dormiria a Helsinki. Finalment a l'hora esperada he arribat a Vantaa, l'aeroport nacional de Finlàndia on m'esperaven la mare i el germà de l'Aksu (l'estudiant d'intercanvi finlandès que viu a casa nostra). Al arribar hem sopat tacos i després hem anat a treure a passejar la Fata (si s'escriu així) la gossa dels Innanen. És molt divertit perquè a diferència de molts gossos, aquesta se l'ha d'estirar al sortir a passejar, i si no es vol moure del lloc no ho farà! He aprofitat per fer algunes fotos de tota la neu que ha caigut ara a Finlàndia!

El que hi ha cobert de neu és un remolc
Això és el jardí

Allà està tot en Finès i en Suec
El barri quan hem anat a passejar la gossa
Un arbre torçat pel pes de la neu

3 comentaris:

Unknown ha dit...

uooo quon mal rollo els policies!! xD encara sort que hi havies anat amb temps i tal.
Quantissima neu, no?? Vull que passegis pel centre i expliquis cosesnguais
El nord mola!

Abriga't

Ferran

Unknown ha dit...

Hola Marcuuuuuuus!

Que fort lo dels polis... jujuju he rigut molt imaginant-me la situació... només ho puc resumir amb una paraula:

"legen(wait for it)dary"!!!!

Bé ja seguiré les teves proeses pél Nord...


Molts petons!

SastR'e.O ha dit...

M'agrada la foto de Letònia xD