diumenge, d’octubre 19, 2008

Brynäs!!

Aquest cap de setmana he estat fora (vaig marxar divendres per la tarda) i dijous per la tarda també vaig ser fora, per això no he escrit res... però aquí ve un article ben interessant sobre:

Hockey! Hockey sobre gel. Com he dit, el dijous per la tarda vaig ser fora, perquè em van convidar a veure un partit de Hockey, Brynäs mot (contra) Skellefteå [Brünès mut Jelèfteo].

El hockey sobre gel té tres parts de 20 minuts, tot i això el partit pot durar 2 hores (amb mitjes parts inclòses) ja que cada dos per tres estan parant el rellotge. Una altra cosa molt interessant, que jo no sabia, és que cada minut (no 60 segons però molt sovint) van canviant els jugadors, surten cinc entren cinc i al cap d'un minut es canvien (tot sense parar el joc) els jugadors entren i surten però sempre n'hi ha d'haver 5, sin n'hi ha menys, mala sort per l'equip, si n'hi ha més, es penalitza l'equip jugant una estona amb un jugador menys. També se'm va fer extrany que es pogués tocar el disc amb qualsevol part del cos (més l'estic per suposat). És a dir que podien interceptar el disc amb la mà, i així la primera vegada, sembla que estigui comentent alguna infracció.

L'equip de hockey de Gävle és el Brynäs IF (Brynäs Idrottsförening) i a diferència de la temporada passada que casi baixen a la segona divisió, aquesta temporada els va molt bé! Van primers a l'elitserien (lliga sueca de hockey) amb 27 punts (a 3 del segon i 5 del tercer) i com no, van guanyar el partit contra el Skellefteå 5-1 (1-0, 1-1, 3-0).

El seu estadi és el Läkerol Arena. Està a Stigslund, un barri de Gävle, i hi caben unes 8000 persones. Alguna foto:

Això és són LäkerolAixò és una caixa de Läkerol
I això és Läkerol Arena
Més Läkerol Arena

Läkerol són uns caramels de l'estil ricola (però amb res medicinal... com a mínim no s'anuncien per això) són simples Godis [gudis] (llaminadures) i una de les filles de la família en que visc, la Maria, treballa a läkerol dissenyant nous sabors. He probat uns que ha dissenyat ella, amb sabor a magrana i troços de maduixa i estan realment bons.

Finalment us deixo amb un video (sense so) amb el recull dels gols del partit, l'últim és especialment bo! (No té so per una llarga història..és un video que m'ha portat temps per fer i al final s'ha quedat a mitges perquè volia pujar el post)



3 comentaris:

Unknown ha dit...

uO!!

que guapu!
D'acord, vas marxar divendres tarda... pero i la resta de finde? xD

esta molt currat aixo del hokey! mirant el video... que guaaaaaaaaapo :O

bé et deixo que tinc coses a fer.

cuida't!

FeRr

P.D.: Quan tornis m'has d'ensenyar com fas tu el cub de rubik jeje

Anònim ha dit...

Ei cusinu!
Si si si... realment interesant. Allà patinar deu ser aqui com caminar gairebé, no?
Ja has patinat sobre gel? Suposo que deu ser millor fer-ho sobre llacs... que emocionant... jejeje.

A part de veure el partit, que has estat fent la resta del cap de setmana, per que dubto que el partit fos tan llarg...

Bé ja ho diràs al pròxim post, suposo.

Petunets!

PD: Comença el comte enrere pel Saló... 10 dies

Anònim ha dit...

Hem estat uns dies de vacances, i ara torno ha estar informada del teu dia a dia. Amb tot això, quan tornis t'estalviaras allò de: explica, explica...
També m'he fixat amb l'hora de la posta de sol i he pensat que sort que hem anat a La Toscana i no a Suècia, doncs viatjant amb la casa com els cargols, quan s'acaba el sol s'acaba el dia.

petons Isabel Maria