dissabte, d’octubre 04, 2008

STHLM

Avui he anat a Stockholm, ja la tercera vegada que hi sóc començo a orientar-me (pel centre esclar...). Hem anat a veure diverses coses totes molt interessants.

Per començar, l'única pua del dia ha estat sortir a les 7:30 de Gävle per anar a Stockholm. El bus ha anat bé i hem arribat a l'hora, comprat els bitllets d'autobus i ens hem dirigit a la parada de l'autobus passant per el Sergels torg [Seriels tori] on hi havien posat una mica de neu i semblava que volguéssin fer algu de snowboard.

Amb el bus hem anat fins al Vasamusé on hem anat a veure el vaixell de Vasa o Vasaskeppet [Vasajeppet] (és el que es fa en aquest museu bàsicament). Bé, si alguna vegada aneu a STHLM us recomano 100% que visiteu aquest museu perquè el vaixell és impressionant, almenys per mi. Just entrar al museu (que per menors de 18 anys, inclusiu, és gratis) et trobes amb la bèstia de vaixell allà posat i és que és impressionant. Ara, la seva història és una mica cutre... un vaixell amb una vida de una hora i quart potser... el més especial que té, a part de ser impressionant, és que és un vaixell que es va enfonsar i que fa 50 anys van treure de sota l'aigua i el van tractar (la fusta i tal per estar tant de temps sota del mar)

Si voleu saber més em podeu preguntar via comment que jo contestaré amb molt de gust (bàsicament ara em fa pal escriure tots els detalls...). Us deixo alguna foto del vaixell per aquells que tinguin curiositat i els faci pal anar a Stockholm:


(Com sempre clicar per fer més gran si es pot)

Després del Vasamuséet hem anat al Skansen que és una espècie de parc amb moltes coses típiques de Suècia, com un Suècia en miniatura però sense ser en miniatura XD. La veritat és que no m'explico... hi ha animals típics de Suècia (estil Järvzoo), també hi ha un lloc que és com el Poble Espanyol de Barcelona, botigues antigues artesanes on t'ensenyen com es feien les coses abans i altes coses de suècia, cases típiques dels samis, esglésies típiques sueques... etc

Després del Skansen hem tingut temps lliure (després d'haver dinat i sopat). Jo he anat al Sergels Torg a veure el que feien de Snowboard. Era una competició anomenada "Frontline Railjam" i el que hi han fet és posar neu a la plaça. Cal explicar una mica com és la plaça... la plaça té "dos pisos", és a dir la plaça en general està situada una mica més a baix del nivell de terra amb unes galeries pels costats, i a dalt i a baix de les escales que hi ha a la plaça han posat neu, a dalt una rampa amb neu i els Snowboards havien de grindar per les baranes de les escales. Molt guapo! Impressionant també! Els snowboarders excelents!

Al principi de la final, des de dins han començat a llançar productes al públic per fer publicitat, des d'enganxines fins a sabates, samarretes o jaquestes. I els plats forts han estat uns auriculars dels bons (que valen uns 60€) que n'han llançat 3 o 4 i finalment han llançat un SNOWBOARD majíssim que ha caigut a 5 metres de mi però hi havia tanta gent que era impossible haver-hi arribat! Quina ràbia! A tant poc de mi!!

Molt guapo, snowboard allà al mig de STHLM! Us deixo amb alguna foto i video d'edicions anteriors tot i que segurament demà ja trobeu alguna cosa pel youtube (buscant Frontline Railjam)

Cartell de l'edició d'aquest any




7 comentaris:

Unknown ha dit...

Que guaaaaaaaaaaaaaaaaaaai! :O
Que currat k sta STHLM no?

moola.

El vaixell te uns detalls brutals!!!
i lu de que sigui gratis fins al 18 tambe triunfa! :D

i lu del snow tmb mooola! :D

llastima que no agafessis res :(

pero mooola tot i aixi! ^^

wenu vaig a estudiar u_u'

cuida't i no passis fred! jeje

FeRr

jM ha dit...

YAH MANNNN

veig que aprofites el temps!!! ben fet!! xk d'aqui res ja estaras aqui tiuu...

així que va tot be?!

a la festa a rebentar no?? segur que ja et portes de puta mare amb tothom!

i al barco que li va passar? es veu tot majo
doncs ara et fare un xic d'informe del que passa.
-l'oscar ja te moto
-el casellas ha sortit de l'armari
-el barça va guanyar 6-1 contra l'atleti!!
-vaig quedar segon a un tournament de poker amb uns de la classe... em van fotre un bad beat de la parra, si vols ja t'ho explicare, pero va ser la meva derrota a la final.
-suposo que ja deus saber que hi ha molta mossa monitora aquest any? a petits, pero la quantita de femines ha pujat.
-tinc un tumor a l'esquena que es diu wallie.

hm... no c k mes dir... si penso algo ja t'ho dire.

set troba molt a faltar tiu!! pero disfruta del temps alla i quan tornis ja disfrutarem.

i eso mustasa... que et cunda

PD: pot ser que al segon video es vegi un bar que es diu Barcelona Tapas Bar??
jajajaja

enga petons barbut!

jM ha dit...

soc el malet, jajaja

Sastrey ha dit...

correcte! sí, hi ha un bar que es diu Barcelona tapas bar (ara català de no en té gaire, ho sé per la web... no hi vai entrar...)

El vaixell té la seva hsitòria. El rei Gustav Vasa lluitava contra el seu cosí rei de polònia i necessitava ampliar la seva flota amb 5 vaixells més. Un d'ells era el Vasa que era molt més alt que els normals i durant la seva hora i mitja de vida era el vaixell militarment més potent però no era gens estable (degut a la seva altura), van fer una prova d'estabilitat que confirmava que el vaixell no podia navegar, però el rei estava a polònia, no la va veure i l'almirall no s'atrevia a dir-li que el Vasa no podia sortir.

Així que igualment el van fer navegar i amb dues ventades el vaixell va volcar i es va começar a omplir d'aigua per les finestres on hi havia els canons que estaven obertes i bé... es va enfonsar. Tot i això només van morir 30 persones de les 200 que hi anaven ja que era just a la costa i moltes barquetes petites l'anaven escortant.

Anònim ha dit...

Cusinet... El Caselles que diuen q ha surtit de l'armari, és en Marc Caselles??? el de tota la vida...
Que fuelte carmeeeeeeeeeeen!

Per cert, el vaixell mooooolt macu, però personalement el veig poc pràctic... x treure-li la pols segur que tardes més que en fer-ne un de nou...

petunets...

PD: voldràs que et faci un "report" del Salo del manga???

Anònim ha dit...

eiii sastree!

el vaixell molt majo si senyor, i lo de l'snow....kina enveja!! aki a barcelona no fan res semblant, ja saps U_U(però d'aki poc és el salo del manga, jejeje)

aviam si en el pròxim post ens expliques una mica com van les classes, kines assignatures fas, i aviam si és veritat ke són tan bons els nórdics akests...

saluts!!

Sastrey ha dit...

correcte!
simplement esperava un 6è comentari per escriure el pròxim post!!

Allà va!