dilluns, de desembre 03, 2012

Reggae unter dem Schnee

(Reggae sota la neu)

Sé que feia temps que no escrivia al bloc, si no és un mes... en tot cas demano disculpes però realment, tampoc tinc molta cosa a escriure, bàsicament perquè el meu dia a dia és anar a la universitat i fer classe, i a més, la cosa s'està posant complicada i em requereix més temps. He de confessar, que el què és feina a casa, n'hi ha molta més aquí que a Barcelona.

Bé! Primer de tot, dir-vos que ahir em vaig instal·lar al què ha de ser el meu pis definitiu. Ja he buidat la maleta i l'he deixada de banda, un fet molt simbòlic que hauria de voler dir que sóc aquí per quedar-me. El pis és petitó, però l'habitació és molt espaiosa i la zona és mol maca. Us deixo amb un parell de fotos del meu carrer:


 i algunes del pis:

 Vista des de la finestra
 Vista des de la porta
 Vista de la part de dalt
 La cuina
i la cuina des de l'altra banda

Ara us explico què he fet avui: avui he anat a una manifestació.


El YAAM (Young African Arts Market) un club de música reggae situat més o menys al centre de Berlín, al costat de la parada Ostbahnhof, a l'antic Berlín est. Tot i això, jo diria que és més que un club (com el barça) ja que no només fan festes per la nit sinó que tenen obert tot el dia. Hi ha paradetes de roba africana i de menjar jamicà. Tenen una platja, ja que estan a la riba del riu Spree, pistes de bàsquet, de volei, una "half-pipe" per gent que patina... organitzen activitats per nens i joves, tenen un servei de guarderia, fan tallers i tenen un bar amb música durant tot el dia. Tot organitzat per gent de la ciutat, voluntaris (ara no sé si els cambrers i tal són pagats, suposo que sí). En tot cas, el YAAM és molt més que un club musical i ha estat el punt de partida de moltíssim artistes Alemanys que ara són ben coneguts com Seeed, Culcha Candela, Nosliw... és també un espai de trobada de molta gent de diverses cultures i nacionalitats. Jo ja en coneixia de l'existència i n'havia sentit a parlar molt abans de venir a Berlín.
Tot això ho explico perquè actualment el YAAM està en perill, es veu que en el terreny on són hi volen construir oficines i els han obligat a marxar. En principi ho haguessin d'haver fer pel desembre, però per sort han aconseguit postposar-ho fins que els trobin un terreny alternatiu. La manifestació d'avui ha estat per demanar que el YAAM es quedi on és, o que es trobi un lloc decent on s'hi pugui quedar per més temps. Aquest problema ja el van tenir abans i el terreny on són ara no és l'original. D'allà on eren abans també els van fer fora amb el mateix motiu, i a hores d'ara, uns 10 anys més tard, el terreny segueix estant igual de buit com quan van marxar.

La manifestació ha tingut però un aire totalment festiu, ple de música reggae i dancehall, amb tot de gent ballant. Ha culminat al punt final, davant de l'ajuntament, amb un escenari i diversos artistes alemanys més o menys coneguts donant el seu suport i oferint-nos una part de la seva música. Tot plegat molt maco i molt emocionant. Tot i això, l'aire no ha estat gaire caribeny ja que feia 2ºC i estava nevant. El "mal temps" però no ens ha aturat i hem sigut unes 1500 persones segons fonts policials. 


Agrupació davant del YAAM
Cartells de suport
Repartiment de Glühwein
L'associació de veïns del Kottbusser Tor (Kotti) ha aprofitat per denunciar l'alt preu del lloguer al barri
Salveu el YAAM!
Grup de percussió + gaiter rasta
Carro on duien el què seria el sopar
Noia fent fotos des del terrat
Començament de la marxa
Una de les furgonetes que ens acompanyava

YAAM MUST SURVIVE!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ich habe eben gedacht, wo hast du denn die ganzen skandinavischen Fahnen auf deinem Berliner Sofa her, die sind doch alle bei uns unten im Flur, und dann habe ich festgestellt, dass sie gar nicht mehr da sind!

Gruss

Andrea

Sastrey ha dit...

hahaha ich habe sie alle bevor ich gegangen bin geklaut, ihr habt die anscheind nicht vermisst