dijous, de setembre 18, 2008

Les setmanes - Veckorna

Avui escriuré una mica més el que podria ser de l'apartat curiositats de Suècia.

Sobre l'excursió/treball de biologia ja parlaré més tard...

Bé doncs, una cosa força interessant aquí a Suècia és que compten les setmanes de l'any, és a dir, ara estem a la setmana 38 i tot va indicat per setmanes. A Catalunya, quan diem una data, diem normalment dijous dia 18 de septembre o el dijous 18 mentre que a suècia d'avui en dirien dijous setmana 38 (Torsdag vecka 38 [Tushda vecka trettiòtta]). Això és molt pràctic, personalment, i evita moltes confusions com per exemple si ens equivoquem i diem divendres 20 quan no existeix divendres vint no sabem mai si és efectivament divendres i el número està equivocat, si és el dia 20 i el dia de la setmana està malament o si estem mirant el mes incorrecte i ens referim en realitat al divendres 20 d'octubre (en el cas de que n'hi hagi un).

Això es fa servir a tot arreu, tant de manera quotidiana a casa com a l'escola: a la setmana 37 es fan les fotos de les classes, a la setmana 41 hi ha tutories, a la setmana 42 cauran els exàmens d'idiomes (anglès, italià i llatí en el meu cas) i a la setmana 44 hi ha höstlov [höstlóf] és a dir vacances de tardor!

Sobre l'escola dir que són molt ordenats i que els professors ens donen calendaris amb el que ensenyaran a cada lliçó durant aquest trimestre (el que dura una assignatura), la majoria d'exàmens ja estan establerts i altres tipus d'events ja estan datats!

Això és tot i tornaré a escriure demà divendres vecka 38! (si tot va bé)

7 comentaris:

Unknown ha dit...

uOO! si de fet si!

Però en general els suecs sń més intel·ligents que nosaltres així que... poca cosa hi tenim a dir... u_U'


bé res!

Jo vull que expliquis la excursio!

jeje i fotos!! :P


apa que vagi molt be! ^^


FeRr

Anònim ha dit...

Hola , soc l’ Isabel Maria i aquesta nit me'n aniré a dormir sabent una cosa més d'aquest país que anem descobrint a traves teu, com diu la nostra dita. Gràcies per fer-nos una mica mes savis.
Suposo que com tu bé justifiques, això te la seva utilitat, encara que jo amb quasi 50 anys mai ho havia trobat a faltar.
Sobre el ordre establert a l'escola, com responen els alumnes?
Al nostre territori, crec que no n'hi ha prou amb que els professors i les tasques que preparin tinguin un cert ordre. Crec que l'actitud dels alumnes no els hi ho posa fàcil, més d'un cop. Bé això ho haurien de dir els que s'hi dediquen cada dia, no jo, que només en tinc una percepció.
Tinc però la impressió que tu et sents còmode amb el sistema, per tant aprofita-ho tot el que puguis, i continua’ns il•lustrant
Per quan més fotos?
Petonets i una abraçada.

Anònim ha dit...

In Deutschland zählt man die Wochen auch mehr als hier. Ich merke das vor allem in der Arbeit, denn die Seat ist ja im Grunde eine deutsche Firma. So haben wir jetzt beispielsweise KW (= Kalenderwoche) 38 und bis KW 43 muss das Projekt xy abgeschlossen sein. Aber was ich nie gehört habe, ist dass heute Freitag der KW 38 ist, da sagt man immer noch Freitag, der 19. September.

Anònim ha dit...

KE PASAAAA SASTRE, despres dalest 3 comentaris construktius, ve un de menys,
testas perdent la merce! jaja
. i res, ke tesperem pk sigui monis am mi i el LUT.

Anònim ha dit...

Hola Marc, com va?
Sóc el Pere. Mira, fa uns dies que llegeixo el teu blog. El trobo molt interessant.
Està bé que ens expliquis coses de les terres nòrdiques dia a dia.
Bé, ja parlarem.

Apa, cuida't.

Salut!

Sastrey ha dit...

ole!!

Lectors!!
ArA ve un post més

Anònim ha dit...

Hola Marc cada nit després de sopar em poso a l'ordinador i llegeixo les teves reflexions sobre la teva estança per aquest país tan desconegut per nosaltres , i la veritat em fas molta enveja de veure tot el que estàs experimentant. No parles mai de si has fet amics o amigues, jo quan era de la teva edat també vaig passar un temps fora de la família i per mi eren un punt important dins de les meves vivències, poder tu no els necessites tant ja que els mitjans de comunicació d'avui són molt diferents de la època que jo et parlo. Aprofita-ho tant com puguis , i ves contant coses noves. Un petó.....La rateta que escombrava l'escaleta.