dijous, de febrer 04, 2010

Helsingin keskustassa

(El centre de Helsinki)

Avui he passat el matí a Helsinki (el centre). M'he dedicat a caminar sense rumb i finalment m'he perdut. Tot i això he tornat a trobar el camí i he arribat al centre de nou on he agafat el bus i he anat a casa a sopar. He menjat ren i després aniré a esquiar donant una volta a l'aeroport de Malmi (un aeroport secundari de vols privats).

Bé doncs, com sempre, aniré posant les fotos i comentant-les. Al final hi haurà un link del picassa web per veure-les totes si voleu. A més, avui he escrit un altre post així que si no ho sabíeu, després d'aquest, n'hi ha un altre:
Aquests quatre (les dos últimes fotos són el mateix edifici) són els edificis que hi ha al Rautatientori (plaça del ferrocarril), la plaça del centre de Helsinki. El primer és l'anomenat Ateneum, us podeu imaginar més o menys què és, és un centre cultural on hi sol haver exposicions mòbils. A continuació, el següent edifici és l'estació de trens de Helsinki i el tercer edifici és el Teatre Nacional de Finlàndia. A la plaça també hi havia una pista de patinatge pública.
Aquest edifici sí que és important!
Els texans són a tot arreu XD
Mapa del centre de Helsinki
A Helsinki hi ha bus, metro, tren i tramvia.
Una de les múltiples esglésies que m'he trobat
És que estan a tot arreu...Aquesta és l'església de Sant Joan, Johanneksenkirkko (en finès) / Johanneskyrkan (en suec). A mi m'ha recordat molt a la catedral d'Uppsala.
Sempre fa gràcia quan et trobes alguna cosa que coneixes...


Les ambaixades de Rússia i d'Irlanda, jo crec que força identificables.
Ep! Això és perillós! (per sort, per allà sota no s'hi podia anar)
Aquesta és de nou l'estació de tren de Helsinki. Aquestes estatues que són quatre, dues a cada costat, són molt famoses i és un lloc molt comú per trobar-se amb la gent, en particular jo vaig quedar aquí amb una amiga per veure'ns.

Això és el Museu Nacional d'Art Contemporani Finlandès (l'homòleg del MACBA)

Això són fotos del parlament de Finlàndia i una estàtua d'un dels primers presidents: P.E.Svinhufvud (que en suec vol dir "cap de porc", fins i tot ell mateix en feia bromes).
Això és el Museu Nacional de Finlàndia (homòleg del MNAC)

Això és la casa de Finlàndia, no sé ben bé què era...

I finalment, acabar amb aquesta estàtua a prop del centre de la ciutat.

Com he dit, podeu veure TOTES les fotos (que són unes quantes més al picasaweb)

04-02-10

1 comentari:

Jaume ha dit...

Sobre la taula de temperatura de sensació, pots mirar alguna cosa més a:
http://www.nws.noaa.gov/om/windchill/index.shtml

http://ca.wikipedia.org/wiki/Temperatura_de_sensaci%C3%B3