dissabte, de febrer 06, 2010

Suomenlinna

Avui dissabte hem anat a veure Helsinki i Suomenlinna. Suomenlinna (Sveaborg en suec) és una illa (o són unes illes) que hi ha molt aprop de Helsinki a les quals s'hi pot anar fàcilment en ferri utilitzant el bitllet de transport públic de Helsinki. Aquesta illa era bàsicament una fortalesa que havia de defensar de possibles invasions. Tot i la preparació que té l'illa per prevenir atacs, quan van venir els russos Suomenlinna es va rendir i va deixar Helsinki, el que es diu coloquialment, amb el cul a l'aire (n'hi ha que diuen que es tractava d'una conspiració). Després d'això, a la guerra civil finlandesa, on van lluitar els rojos contra els blancs, va ser una presó per als rojos (que van perdre la guerra) i finalment després d'això, a l'any 1991 va ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Així doncs ja teniu una petita idea de què és Suomenlinna. Actualment hi viuen unes 900 persones (és una illa molt petita) i prou turísctica. Està plena de muralles ja que estava pensada de manera que si atacaven i avançaven els defensors poguéssin retrocedir i seguir lluitant, així com té molts tunels per poder escapar en cas que hi fos el rei i canons que podien disparar molt lluny, tot i això, no van servir de gaire.

Pel matí però, hem anat primer de tot a l'estadi olímpic i hem pujat a la torre que hi ha. Des d'allà he fet unes quantes fotos:



Després hem mirat uns quants llocs emblemàtics de la ciutat:
Monument a Sibelius
La catedral de Helsinki, molt gran i magestuosa.
Més catedral
Tribunal suprem de Finlàndia
Església ortodoxa de Helsinki
Casa del (actualment de la) presidenta de Finlàndia
Ambaixada de suècia

Finalment, he preparat un petit video de Suomenlinna. Sobretot, hi ha el què més m'ha impressionat, el mar blanc (la raó per la qual es diu mar Bàltic) i ple de gel.



I finalment, us poso el link al Picasaweb per a què pogueu veure TOTES les fotos:

06-02-10