divendres, d’octubre 12, 2012

A la nova habitació

Avui i ja fins a finals de mes viuré en una habitació d'un pis a la zona de Neukölln/Kreuzberg, molt aprop de la plaça Hermannplatz. El pis està molt bé i estic vivint a l'habitació de la Julia que ara mateix és de viatge mentre jo sigui aquí. Té una companya de pis, la Mareen, que encara no he conegut i que no coneixeré fins dilluns al vespre però que sembla molt simpàtica, m'ha deixat un paper donant-me la benvinguda i esperant-me una bona estada així com conèixer-nos. La Julia també em va deixar una nota a l'habitació i m'ha vingut al cap que la cal·ligrafia alemanya és ja una mica diferent de la nostra, tant la de la Julia com la de la Mareen m'han recordat a la de la meva mare.

Cal dir, pels que no ho sàpiguen, que la cal·ligrafia alemanya fins a principis del segle XX era molt diferent de l'actual i realment és molt difícil, si no impossible, entendre manuscrits antics amb aquesta cal·ligrafia (Kurrentschrift):

Només dir que al final de tot posa "Immanuel Kant 1784". Però ara ja no és així, eh? Tot i això m'agrada remarcar que sí que trobo que en general la cal·ligrafia és lleugerament diferent i tot i potser no notar-se a primer cop d'ull, quan t'hi fixes una mica potser ho veus:

"Hallo Marc! Herzlich willkommen ! Viel Glück und eine wundervolle Zeit Dir hier ! "
"Hola Marc! Benvingut! Molta sort i tingues una molt bona estada !"

M'agrada molt la "G" de Glück.

Bé, us deixo amb un parell de fotos de l'habitació:






I la cuina:

3 comentaris:

Nil Roda ha dit...

Molt Bonic Marc!!

Ara fa un munt que no et llegia. Suposo que la meva pròpia experiència m'és tant nova i intensa que d'alguna manera m'embriaga.
Anyway, miraré de posar-me al dia en els propers dies.

Oh! Per cert. Degut a la meva inconstància redactora, he decidit apuntar-me a un projecte comú (ja em conec prou com per saber que lo meu, és treballar amb gent). Així que m'he apuntat al bloc de www.marxar.cat De fet, ara miraré d'escriure el meu primer post.

Bé, un petó ben for Marc!

I molta molta sort!

Anònim ha dit...

Markituuuus, veig q l'habitacio es força gran... mola molt i tenir un sofa comode es d'agraïr. Lo de la lletra q dius q es diferent, jo a Escocia tb ho he notat... les noies fan una lletra foça rodona i mooooolt facil de llegi; els nois encanvi, fan lletra inclinada q em recorda a l'escriptura amb ploma...
Be senyuret ens veiem x Xtmas! Muaaxs

Anònim ha dit...

Ich habe es inzwischen geschafft, den Text von Kant zu entziffern!
:-). Es war nicht ganz einfach.

Gruss

Andrea