dijous, d’octubre 11, 2012

Coses que m'agraden de Berlín

Fa molt poc que hi sóc aquí, poc més d'una setmana, però sento que puc dir que hi ha bastantes coses que m'agraden de la ciutat. Potser un dia faré un post de coses que no m'agraden però crec que haurà de passar més temps. Què és el que m'agrada de Berlín?

Doncs:
  • Seeed i Peter Fox: Sóc un gran fan d'un grup berlinès anomenat Seeed. La seva música és bastant variada però en uns inicis es tractava de reggae/dancehall alemany. Tot i això, al llarg del temps ha anat evolucionant molt i tenen cançons de molts tipus. No sé si pel 2006 o així van decidir fer una pausa i alguns integrants del  grup (que són 11) van decidir fer coses per solitari. Un d'ells és en Peter Fox que va fer un CD anomenat Stadtaffe on bàsicament parla de la seva ciutat, Berlín. Cal dir que gran part de la imatge que tinc de la ciutat és la que m'han transmès les seves cançons, per exemple "Schwarz zu blau" (de negre a blau):



    La lletra (en alemany) parla bàsicament de Berlín a la matinada (quan el cel es torna de negre a blau) i de com bruta està la ciutat, com li repugna però a la vegada com la necessita. Aquest any però Seeed s'ha reagrupat i han tret un CD que està anunciat per tota la ciutat. Abans d'ahir o així vaig anar a una botiga de CDs i em vaig comprar el nou disc i també el d'en Peter Fox (que prèviament ja havia descarregat):

  • S-Bahn: La S-Bahn, que vol dir Stadtbahn  (tren de ciutat), és un dels transports públics de Berlín. En general, el transport públic de Berlín està molt bé, tenen metros (U-Bahn), tramvies (Straßenbahn), busos i fins i tot ferris així com la S-Bahn. El què m'agrada de la S-Bahn és precisament això, un tren que va pel mig de la ciutat, de vegades està soterrada, però la majoria de vegades no, fins i tot al centre de la ciutat (em sembla que a París és similar). 






    Fins i tot en una ciutat tan gran com Berlín hi ha lloc per un tren i estacions tan grans.

  • L'Art urbà: D'acord, les fotos que poso aquí són només d'una part del mur que està plena de murals, però cal dir que tota la ciutat és plena de pintades, unes més maques que d'altres, amb façanes, parets, columnes pintades. Una altra cosa que m'agrada és que és una ciutat molt encartellada. Es troben moltes parets, bústies etc. plenes de cartells d'esdeveniments i festes. No sé, és una cosa que m'agrada (també vol dir que hi passen moltes coses, no?).



( Qui vol que el món es quedi tal com és vol que no es quedi )








  • Espai: A Berlín hi ha molt d'espai. És una ciutat molt gran però molt menys densament poblada que qualsevol ciutat de Catalunya o Espanya. Els carrers són amples, les places són espaioses i els parcs són boscos (el Tiergarten més que altres). En part això també ho comentava a l'apartat dels trens. Cal dir que si algunes constructores espanyoles veiessin aquesta ciutat se'ls posarien $ als ulls, espero que mai passi! Que així quedi. Aquí un parell de fotos del Tiergarten:




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Interessant. Und hast du schon etwas von der berühmten "Berliner Schnauze" mitbekommen? Die Berliner stehen in dem Ruf, sehr schlagfertig zu sein, das heisst, sie haben immer eine passende Antwort parat.
Und du hast sicher auch schon den Berliner Dialekt gehört: "Ick" statt "ich" und "j" statt "g": Jut (gut) oder "jesagt" statt "gesagt".

Andrea

SastR'e.O ha dit...

El tema de pintades pel carrer i que està ple de cartells, i que dius que vol dir que hi passen coses. A Lisboa era igual i també em va sorprendre positivament.
I del disc de Seeed, jo me l'he hagut de baixar (perquè sabia que el comrparies) hehehe. De fet m'agrada d'Elephants m'agrada força, entre d'altres, com Molotov que m'encanta.