dilluns, de juliol 16, 2012

Sortida corrent i Islandesos

Ahir no vaig escriure res perquè tampoc tenia massa temps per fer-ho. Pel matí vam sortir amb en Vacláv per penjar la Slackline a algun lloc. Tot i això, ens vam passar la meitat del temps buscant lloc perquè el terra, al ser majoritàriament cendra, no agafa del tot bé les pedres i al tensar la corda cedia la terra i se les enduia. Només les pedres més grosses, que tenen molta part enterrada no cedien, però aquestes obliguen a col·locar-la a llocs alts, i per tant es poden fer menys coses o fins i tot resulta impossible aprendre'n. Alguna cosa vam trobar però intentarem buscar més, que de roques sí que no en falten. Després a la tarda va començar el meu torn de cambrer. Va venir un grup d'alemanys de qui més avall parlaré.

Avui m'ha tocat fer el torn de 9 a 17 que té pinta de ser el més aborrit. Perquè ho dic? Amb comparació a l'any passat, em fa l'efecte que anem bastant més ràpids a l'hora de netejar les habitacions (de fet amb l'arribada dels xecs, que són molt treballadors, ja es va notar l'any passat) i això de fet fa que sigui menys aborrit perquè les coses es fan més ràpid i menys monòtones. Tot i això, també hi ha una contra i és que si has de treballar durant vuit hores, si acabes abans has de començar a fer feines qualsevols, és a dir, anar tota l'estona a preguntar a la jefa què toca fer, i es clar, avui no hi havia massa cosa a fer i he plegat abans (val molt bé, menys hores de treball, però també menys sou i vulguis que no les hores lliures no acaben de faltar de moment). En tot cas, hi ha altres torns com neteja d'habitacions+cuina que són més divertits.

Ara mateix, mentre escric aquesta entrada estic descansant les cames. He aprofitat, després de sopar (ah! sopem a les 6 pels que no ho sapigueu) per sortir a córrer una mica. He sortit quan ha parat de ploure, tot i que la pluja que hi ha aquí per l'estiu no és gens desagradable pel meu gust, és molt fina i subtil i realment no molesta per sortir a córrer ja que igualment acabes xop de suar. He escollit un recorregut d'uns 6km que és circular i fa un tros de la carretera i surt per un camí secundari que porta a Hvoll [Kfotl] (un alberg) i Mariubakki (una granja). Últimament, quan sortia a córrer per Sant Cugat anavem fins a Sant Medir, o fins i tot aquests últims cops fins a la Font Groga. He decidit fer dues voltes al recorregut per fer-ho més similar a la distància del recorregut a Sant Medir tot i que aquest recorregut no té gens de desnivell. Possiblement decidiré fer-hi tres voltes més endavant. Us deixo un petit google maps amb el recorregut:


Mostra Sortida corrent en un mapa més gran

Cal reconeixer que tot i estar a Islàndia, el recorregut és més monòton que els de collserola. A part que per on vaig és per una carretera asfaltada i un camí de pedres, els voltant són del camp de lava, bastant igual per tot arreu. Tot i això, hi ha algun rierol que queda molt bé a la zona i vas trobant grups d'ovelles sempre que et miren amb molta atenció que no facis res fora del normal (també els veig una mica d'intriga als ulls, de què coi dec estar fent per aquí corrent). No he volgut parar per fer fotos perquè a més la llum no era molt bona.

Sobre el grup d'alemanys de qui parlava fa poc em fan encetar un tema. No és la primera vegada (aquest any sí) que em paren, per exemple un grup d'alemanys a qui he servit en alemany, per elogiar-me sobre el meu alemany, cosa que no està gens malament. La conversa segueix més o menys així:
 - "Bé, és que la meva mare és d'Alemanya"
 - "Ah! I què? Es va casar amb un Islandès"
 - "No, de fet jo sóc de Barcelona"
i bé, aquí ja arriben tot tipus de reaccions. El fet és que molts turistes pensen a priori que sóc islandès i de fet no trobo que sigui una mala cosa de pensar, però en general puc sentir com els islandesos veuen d'una hora lluny que no sóc islandès. I és que realment, és obvi que no tinc pinta d'islandès, però no sé perquè els turistes no ho veiem. Com són els islandesos doncs? Si voleu que us digui la veritat, jo veig certes diferències entre els islandesos i els suecs. Així com al meu parer els finesos també tenen uns trets facials bastant diferenciables dels suecs, els islandesos solen ser més rossos encara. El ros dels cabells tendeix moltes vegades a blanc. És veritat que també són alts, sobre tot els homes. I pel què fa a les dones, he tingut la sensació que no són tan estilitzades com les sueques, en general una mica més rodonetes, però no menys maques. Tot i això, també m'estic adonant que la imatge que estic rebent d'islàndia és de la zona "rural" o el què ve a ser el mateix no-reykjavík. Ja preguntaré als mateixos islandesos què en pensen.

Finalment dir-vos que molt possiblement aquest any pugui anar al þjóðhátíð [Ziouzhautiz amb z castellana] o festival nacional. És un festival de música molt famós a Islàndia, el més important de fet, que se celebra a les illes Vestman (Vestmaneyjar) davant la costa sud d'Islàndia. Només hi actuen grups Islandesos em sembla, però ja m'informaré de qui va i n'escoltaré una mica de repertori. De moment m'han dit que ve un grup de reggae que es diu Hjálmar que pot estar bé! Ja us en diré el què, aquí el primer video que he trobat:
Per cert, si voleu saber alguna cosa, o que parli d'algun tema digueu-m'ho que de vegades no sé què escriure.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Auch wenn wir keine Kommentare schreiben, warten wir trotzdem alle ungeduldig auf deinen nächsten "post"!
Gruss

Andrea

Anònim ha dit...

Interesant, der isländische Reggae!

Andrea