diumenge, de juliol 17, 2011

Lectura al camp de lava

Avui he tingut un dia tranquil, no he entrat fins les 15 de la tarda i he aprofitat el matí per fer una mica el mandra, recollir les meves coses i llegir una mica. Despré a la tarda he acabat d'arreglar habitacions, tot i que la majoria de feina ja estava feta, i després he preparat el menjador així com he estat fent-hi de cambrer. La veritat és que m'agrada força això de fer de cambrer, bàsicament perquè dóna a lloc a parlar amb molta gent amb diversos idiomes i a tots els fa gràcia que els parlin en el seu idioma, fins i tot he atès un home en islandès tot i que és difícil ja que preguntes tan simples com "Número d'habitació?" poden desencadenar en respostes molt llargues i sortides de tema davant de les quals m'he de rendir i dir "D'acord, no entenc l'islandès, en anglès si us plau, o sinó el pot atendre aquella noia".


Avui hem tingut uns suecs i m'ha cridat l'atenció que dos d'ells han demanat dues vegades un xarrup de "Brennvin" un licor islandès. Els suecs són bastant de licors em fa l'efecte. De nou, els alemanys m'han confirmat que els agrada la cervesa. Finalment la jefa de l'hotel m'ha dit que li agradava la feina que estava fen de cambrer i que intentaria posar-m'hi tant com pugués, cosa que m'agrada força.

Després de plegar a les 22:30, he sortit a llegir una mica, aquest és l'aspecte del lloc on normalment m'assento per llegir, està molt bé perquè és molt irregular i el terra és molt tou de manera que pots seure a qualsevol lloc còmodament i a tota hora hi ha prou llum per llegir.


Demà vaig a Ingolfshöfði (la lletra ð es pronuncia com la z castellana però sonora, m'explico, com la d quan parlem ràpid, per exemple en "cada dia" no diem caDa Dia amb una d marcada, sinó mol més lleugera, també és com la "th" en l'anglès "the" o "then" però no com "think"). Ingolfshöfði és el primer lloc on Ingólfr Arnarson [Ingoulfr Arnarson] va arribar quan va descobir Islàndia (Ingólf Arnarson va ser el víking noruec que va iniciar la colonització d'Islàndia "en sèrio", abans només hi havia monjos Irlandesos dispersats). Ja us explicaré com m'haurà anat, tot i això demà al vespre he de treballar i passat demà començaré ben d'hora, així que intentaré trobar un foradet!

2 comentaris:

Nil Roda ha dit...

Bé Marc,

Ja he fet els deures i m'he llegit tots els posts fins avui. Ara però t'he de demanar que baixis el ritme perquè sinó tornaré d'aquí 12 dies dels Campaments i igual em portes molta "carrerilla".

Amb això simplement volia deixar constància que estarem 12 dies fora, però que quan tornem serem nosaltres els que et farem un bon post per explicar-te totes les nostres aventures!

Un petó camaleó, gaudeix i no passis penes!

Nil

Anònim ha dit...

Die Titel von deinen posts finde ich immer sehr schön, besonders den ersten "Fugint de la nit" und diesen hier "Lectura al camp de lava".

Gruss

Andrea