diumenge, de juliol 31, 2011

Servint

Després d'uns dies sense escriure, per causes diverses com la tranquilitat de la feina (portavem dues nits amb molt poca feina) i perquè m'he posat a programar i no he parat, de fet m'ha costat fer la pausa ara per escriure el post. Estic treballant en un petit programa que m'he proposat (un compilador de LOLCODE) i hi he estat concentrat uns quants dies durant el temps lliure... bé, coses de hackers si se'n pot dir així...

En tot cas, avui us parlaré una mica de la feina a l'hotel, concretament de la que faig més sovint i amb la que m'ho passo millor, cambrer.

El menjador abans de començar

El buffet de sopar és de 19:00 a 21:00 i per preparar el menjador, normalment comencem a les 17:00, comptant que a les 17:30 "sopem" els treballadors. Havent sopat, calculem quanta gent tindrem, quants grups i de quanta gent, col·loquem les taules com cal, les estovalles i tot el què calgui per tenir les taules parades i preparades per les 19:00.

El menjador amb les taules parades
Una taula parada per dues persones

Per altra banda, a la cuina porten tota la tarda preparant el què hi hagi per sopar:

En Guðmundur, el xef, col·locant els plats calents
Aquí tenim els plats freds
Aquesta és la pinta del buffet, amb en Guðmundur al darrera

La feina de cambrer durant la nit és bàsicament la d'acompanyar la gent a la taula que li toca, portar-los i estar pendent que sempre tinguin pà i aigua, així com prendre'ls nota de qualsevol altra beguda que vulguin prendre (bjór [biour] - cervesa, rauðvín [röiðvin] - vi negre, hvítvín [kvitvin] - vi blanc, kók [couc] - cocacola...). Durant el sopar, anem recollint tots aquells plats bruts que s'hagin acabat i si van pels postres els oferim cafè i tè que hem de tenir preparats.

La barra amb el Brennvín, sortidor de cervesa i tots els vins i licors

Depèn de quan, alguna gent també ens demana algun licor pel postre o una mica de Brennvín (destil·lat típic islandès, que com a mínim per l'olor em recorda a l'anís) per provar productes del lloc.
Per postre sempre hi ha pastís, normalment un de xocolata i un de poma, de vegades també tenim Skyr de diferents gustos

El millor moment de la nit arriba quan la gent ja ha acabat de menjar i ha marxat del menjador. Llavors és quan posem la música, comencem a recollir, entrem els postres a la cuina i... CAKE TIME

mmmmmmmm..... pastís de xocolata!!!
També n'hi ha que no han sopat i s'han mort de ganes durant el sopar mentre oloraven la deliciosa sopa de carn islandesa. Tan aviat com ha pogut, la Fanney n'ha près un plat. L'Andrés [àndries] està recollint la cuina

Per recollir el menjador hem de treure tots els tapets, plegar els que estiguin nets per utilitzar-los de nou (els tapets són de "lloguer" ja que l'hotel no es dedica a rentar-los i planxar-los, hi ha una gran empresa prop de Höfn que gestiona tota la bugada de la zona), raspallar les cadires per treure les molles de pà (que sempre n'hi ha moltes) i aspirar tota la sala. Per altra banda, altres anem preparant tot el què calgui i es pugui de cara l'esmorzar del matí següent per tal de treure feina a aquells que s'hagin (o ens haguem) de despertar a les 6, per ser allà a les 6:30.

Potser demà us expliqui sobre la recollida d'habitacions, una tasca que també faig més de tant en tant i que demà precisament em toca (a part del sopar que faré igualment).

2 comentaris:

Nil Roda ha dit...

estàs fet tot un currele Marc, em sembla curiós que no posis pegues a res tio! Si mai tinc una empresa, t'hi contractaré fijo! :) Escolta, no he entés que estàs programant.

Per altre costat, tinc una petició. A veure si poses alguna foto de la suadora de l'E.E. per Islàndia!

Ja et passaré l'informe dels campaments tant aviat com pugui! Un petó guapo!

Anònim ha dit...

Hola Marc,soc l Anna Marí, una parenta del teu pare, ell hem va enviar el teu blog i ara tots els parents de la Maria Rosa José,la meva mare, es a dir els meus germans, i els meus pares estem pendents de les teves noves a Islandia Molta sort Estem amb tu, una abraçada. Anna Mari