En tot cas, avui us parlaré una mica de la feina a l'hotel, concretament de la que faig més sovint i amb la que m'ho passo millor, cambrer.
El buffet de sopar és de 19:00 a 21:00 i per preparar el menjador, normalment comencem a les 17:00, comptant que a les 17:30 "sopem" els treballadors. Havent sopat, calculem quanta gent tindrem, quants grups i de quanta gent, col·loquem les taules com cal, les estovalles i tot el què calgui per tenir les taules parades i preparades per les 19:00.
Per altra banda, a la cuina porten tota la tarda preparant el què hi hagi per sopar:
La feina de cambrer durant la nit és bàsicament la d'acompanyar la gent a la taula que li toca, portar-los i estar pendent que sempre tinguin pà i aigua, així com prendre'ls nota de qualsevol altra beguda que vulguin prendre (bjór [biour] - cervesa, rauðvín [röiðvin] - vi negre, hvítvín [kvitvin] - vi blanc, kók [couc] - cocacola...). Durant el sopar, anem recollint tots aquells plats bruts que s'hagin acabat i si van pels postres els oferim cafè i tè que hem de tenir preparats.
Depèn de quan, alguna gent també ens demana algun licor pel postre o una mica de Brennvín (destil·lat típic islandès, que com a mínim per l'olor em recorda a l'anís) per provar productes del lloc.
El millor moment de la nit arriba quan la gent ja ha acabat de menjar i ha marxat del menjador. Llavors és quan posem la música, comencem a recollir, entrem els postres a la cuina i... CAKE TIME
Per recollir el menjador hem de treure tots els tapets, plegar els que estiguin nets per utilitzar-los de nou (els tapets són de "lloguer" ja que l'hotel no es dedica a rentar-los i planxar-los, hi ha una gran empresa prop de Höfn que gestiona tota la bugada de la zona), raspallar les cadires per treure les molles de pà (que sempre n'hi ha moltes) i aspirar tota la sala. Per altra banda, altres anem preparant tot el què calgui i es pugui de cara l'esmorzar del matí següent per tal de treure feina a aquells que s'hagin (o ens haguem) de despertar a les 6, per ser allà a les 6:30.
Potser demà us expliqui sobre la recollida d'habitacions, una tasca que també faig més de tant en tant i que demà precisament em toca (a part del sopar que faré igualment).
2 comentaris:
estàs fet tot un currele Marc, em sembla curiós que no posis pegues a res tio! Si mai tinc una empresa, t'hi contractaré fijo! :) Escolta, no he entés que estàs programant.
Per altre costat, tinc una petició. A veure si poses alguna foto de la suadora de l'E.E. per Islàndia!
Ja et passaré l'informe dels campaments tant aviat com pugui! Un petó guapo!
Hola Marc,soc l Anna Marí, una parenta del teu pare, ell hem va enviar el teu blog i ara tots els parents de la Maria Rosa José,la meva mare, es a dir els meus germans, i els meus pares estem pendents de les teves noves a Islandia Molta sort Estem amb tu, una abraçada. Anna Mari
Publica un comentari a l'entrada